Направления в Класическия стил за мебели

Направления в Класическия стил за мебели

Класическият стил продължава да бъде популярен и модерен, въпреки че се появяват нови дизайнерски тенденции. Не само луксът и елегантността, но и практичността привличат днес в „модерната класика“.

Героят на американска класика

Този стил се характеризира с комбинация от функционалност, елегантност, комфорт и декоративност. Няма ограничения за използването на американска класика, мебелите в тази посока могат да украсят както скромен апартамент, така и шикозно имение. Универсалността на стила е, че е подходящ за всяка стая. Неговите специални характеристики:

– практичност и изтънченост;

– удобство и добро качество;

– яснота на симетрията в подредбата;

– наличието на сдвоени архитектурни елементи;

– използване на арки и портали;

– унифицирано оформление на пространството;

– добро осветление, големи отвори за прозорци;

– съблекалнята заменя шкафовете.

Американски класически цветови опции:

– тонове от неутралната част на спектъра, пастелна палитра;

– смели комбинации с несъвместими нюанси;

– цветовете на светлата основна скала, които се използват като фон;

– използване на ярки и тъмни акценти.

Мебелните елементи в класически стил са с високо качество. Характеризира се с монументалност и в същото време елегантност. „Класиката“ с американски черти е оригинална и великолепна.

Елитна визия на класиката

Често това се отнася до английски класически мебели, които съчетават функционалност и декоративност. Има баланс в интериора, когато дизайнът е създаден не заради дизайна, а за комфорта на живите хора, като например поставяне на голямо двойно легло в спалнята или красива изчистена тоалетка. Мебелите в стила на английската класика могат лесно да се конкурират с други видове класически стил. Изработен е в съответствие с дългогодишните традиции, но не са забравени и новите технологии.

Класическите луксозни мебели имат специални качества, като:

– естетика;

– практичност и удобство;

– създаване на уютна атмосфера;

– използване на уникални комбинации с различни материали.

Ако планирате да закупите луксозни мебели в стил „класически“ за декорация на дома, тогава това е най-добрият начин да създадете красив, ергономичен и функционален интериор.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/znayjvmk/zajivota.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399