извозване на битови отпадъци в София

Топ тайни за почистване и извозване на битови отпадъци в София

Няма нищо по-хубаво от това да се върнете в организиран дом без бъркотия. В случай, че се чудите дали стресът, който изпитвате, когато къщата ви не е толкова чиста, колкото бихте искали е само в главата ви, науката казва, че не е така.

Истината е, че когато домовете ни са разхвърляни, се чувстваме по-стресирани и тревожни.

Можем да намалим ежедневния си стрес, като поддържаме домовете си чисти и подредени, но дори актът на почистване може да донесе безпокойство на някои от нас.

Чувството, че не знаем откъде да започнем или колко често трябва да извършваме различни домакински задължения, може да ни накара да се откажем. Тук на помощ се явяват услугите на фирми по извозване на битови отпадъци в София.

Как го правят професионалистите?

Ако искате цялостно почистване, трябва да наемете професионални чистачи. За целта, от полза може да ви е тази връзка: https://www.bulkom.com/regioni/sofia/izvozva-otpadaci/bitovi-otpadaci-apartament. Тези фирми правят това от дълго време и знаят всеки ъгъл, който обикновено се забравя. С течение на времето те са измислили изчерпателни списъци за проверка, които им помагат да покрият всяко кътче и местенце.

Събрахме тези съвети и тайни, които професионалните чистачи използват, за да ви помогнат да улесните процеса на почистване, така че да поддържате дома си искрящ.

  1. Започнете отгоре и продължете надолу

Започнете с почистване на праха от вентилаторите на тавана или избърсване на високи рафтове във всяка стая. Докато слизате, почистете всякакви паяжини, трохи или прах. Отстранете остатъците и праха от абажури, завеси, декоративни възглавници и други меки повърхности. Прахът, космите от домашни любимци и отломките ще паднат на пода, докато работите надолу. Професионалните почистващи препарати също препоръчват да следвате три стъпки при почистване: отгоре-надолу, отзад напред и след това да нарежете кашата отляво надясно. Прекарвате по-малко време в оглеждане и решаване какво да почистите след това, като следвате пътеката систематично. Вместо да се връщате към дадена област, вие просто продължавате да се движите напред по пътя.

  1. Свършете нещата бързо

Професионалните чистачи следват график и почистват бързо и качествено. Като практикувате и се фокусирате, може да постигнете същите резултати. Някои чистачи твърдят, че е възможно да почистите цяла къща за един час. Това може да е вярно само за най-малките домове, но е лесно да загубите време и да изгорите, преди работата да е завършена.

  1. Опростете почистващата процедура

Нямате нужда от шкаф, пълен с различни продукти за всяка почистваща задача. Може да използвате основни почистващи продукти за различни цели. Оцетът, например, е естествено, евтино решение, което почиства канализацията, отървава се от петна, почиства тоалетни и премахва мазнините. Въпреки, че вероятно ще имате нужда от нещо повече от оцет, за да почистите цялата къща, професионалният почистващ препарат използва само три основни почистващи продукта. Помислете, например, дали да не използвате само един разтвор за почистване/обезмасляване, бял оцет и почистващ препарат за дърво като зехтин.

  1. Нанесете този чудодеен почистващ разтвор

Дори ако ограничите почистващите си продукти до няколко универсални препарата, пак може да се натъкнете на някои трудни задачи за почистване, докато работите в дома си. Това е мястото, където оцетът и содата за хляб, просто, естествено получено решение, идват на помощ. Дори професионалистите ще признаят, че да гледате как тези две съставки се пенят, когато се комбинират е доста забавно, но истинската магия се случва, когато я използвате. Използвайте оцет и сода за хляб заедно за тежко почистване на къщата. Може да ги използвате, за да почистите всичко – от загорели тигани до канализацията.

  1. Възползвайте се максимално от вашата съдомиялна машина

Не прекарвайте много време в търкане и накисване на домакински предмети като държач за четка за зъби, чинии за сапун, сифони на мивка и облицовки на котлони. Вместо това ги поставете на горния рафт на съдомиялната машина и тя ще се погрижи за останалото вместо вас. Съдомиялната машина може безопасно да почисти почти всичко, направено от твърда пластмаса, стъкло, метал или керамика. Знаете ли, че има нещо повече от това? Според професионални почистващи препарати можете да почиствате чинии за домашни любимци, четки за коса, пластмасови бебешки играчки, градински инструменти и рафтове на хладилника в съдомиялната машина.

  1. Обърнете внимание на релсите за прозорци и душове

Удивително е колко бързо се натрупват прах и мръсотия в каналите на прозорците и душовете. За щастие те не са твърде трудни за почистване и не е необходимо да използвате скъпи почистващи продукти или да отделяте много време за това. Използвайте сода за хляб и оцет като част от обичайната си рутина за почистване на прозорци и душ кабини. Ако искате да почистите следите от прозорци и душ като професионалист, ще ви трябва само стара четка за зъби, парцал и нож за масло.

  1. Изтъркайте ваната внимателно, не силно

Малко търпение помага много, когато става въпрос за почистване на ваната или душ кабината. Нанесете тънък, равномерен слой от продукта за почистване на банята върху ваната или душа. За това дори няма да ви трябва специален продукт за баня; ако му дадете известно време да попие, почистващ препарат за обезмасляване ще свърши работа. Почистващото средство ще разтвори нагар от сапун и масла за тяло, докато почиства други зони. Изплакнете и изтъркайте, след като изчакате няколко минути. Използвайте фина мъгла от оцет и микрофибърна кърпа, за да изсушите ваната и душ кабината, както би направила професионална чистачка.

  1. Уверете се, че всичко е прахосмукирано

Професионалните чистачи знаят, че най-добрият начин да спестите време е да почистите с прахосмукачка всеки етаж в къщата, включително кухнята и банята. Прах, косми и други малки частици, които са склонни да се скрият в ъглите, могат лесно да бъдат събрани. След като сте почистили с прахосмукачката и избърсали всички подови повърхности, започнете от най-отдалечения ъгъл и се върнете към вратата.

  1. Използвайте микрофибърни кърпи за всичко

Ако искате да сте професионалист в почистването, струва си да инвестирате в много микрофибърни кърпи. Може да почистите почти всяка повърхност в кутията на къщата с тези чудотворци. Дори по-добре, няма да се налага да използвате толкова много почистващи продукти и повърхностите ще останат сухи и чисти с малко необходимост от бърсане. Микрофибърните кърпи са толкова мощни, че някои професионални почистващи препарати казват, че използват само оцет или вода за почистване на повечето повърхности. Няма друг толкова универсален и ефективен почистващ инструмент.

  1. Почиствайте редовно

Ето съвета, който професионални чистачи от bulkom.com биха ви дали, ако ги попитате. Почиствайте често. Професионалистите препоръчват да зададете ден за почистването и това да е поне веднъж седмично. Трябва да отделите достатъчно време, за да се справите с цялата къща наведнъж.

Помнете: Редовното почистване има две предимства. Първо, няма нищо по-добро от „бягство“ в свежа, чиста къща, за да се отпуснете след тежък работен ден. Второ, ще спестите време в дългосрочен план. Почистването на предимно чиста къща е много по-лесно, отколкото да чакате, докато се случи бедствие. Дори и да наемете почистваща фирма, за да го направи, редовното почистването може да ви спести пари. Когато почиствате редовно, няма време прахът да се събере на труднодостъпни места, да се натрупат остатъци от сапун и да се развият други проблеми.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/znayjvmk/zajivota.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399