Хипстър обувки

Хипстър обувки

Днес ще ви разкажем за трите най-популярни имената сред модерните хипстър обувки, за които един истински хипстър трябва да знае. И така, нека започнем.

Мокасини

Лоферите се превеждат от английски като „лофери“. Това е нова модерна обувка, която няма нито връзки, нито закопчалки. Самите мокасини се използват основно като ежедневни обувки, но същевременно могат да бъдат и официални. Те имат трайна подметка с малка пета. Ако разгледаме класическите модели те имат два пискюла.

Родината на мокасините е Норвегия. Създателят е обущарят Tweranger. Времето на създаване е 20 век. Един обущар създава обувка, наречена Aurlanian moccasins.

Той ги кръщава така в чест на града, в който прекара цялото си детство. Тези обувки били изключително популярни сред местното население, което допринесло за износа им за Европа. И там много туристи оценяваха този модел обувки и един от американците решил да пресъздаде такъв модел в родината си. Там той вече ги преименувал на „мокасини“.

Най-голямата популярност мокасините добиват през 80-те години на 20-ти век, когато самият Гучи изразява любовта си към тях. Той добави и прочутата катарама, изработена от метал, към мокасините. След това те придобиха статута на елит.

Оксфорди

Първоначално оксфордите били наричани балморали. Една от характеристиките на Oxfords е тяхното ниско покачване и много плоско дъно. Шнуровката им е затворена. Ако погледнете сегашното име, не е трудно да се досетите, че те са някак свързани с Оксфорд. По-точно – с университета си. Неговите ученици много обичали тази обувка. Първоначално те нямали връзки. Тази функция била въведена от самите ученици поради факта, че понякога обувките им падали от краката. Обикновено оксфордите се шият в стандартни цветове – кафяви и черни тонове.

Броги

Brogues са перфорирани обувки. Те могат да бъдат с всякакъв вид връзки. В Ирландия фермерите често пробивали дупки в кожата си. Това било направено, за да може обувките лесно да се проветряват. Също така помогало да се отървете от водата в обувките. С течение на времето брогите започнали да се носят както от долните слоеве на населението, така и от богатите. Те придобили най-голяма популярност, когато принцът на Уелс, Едуард, започнал постоянно да носи обувки от този дизайн. Той направил някои от дизайнерските промени, които се срещат в днешните броги.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/znayjvmk/zajivota.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399