потребителски заем

Внимание за всеки, който иска да получи потребителски заем

На какво обърне внимание на всеки, който иска да получи потребителски заем

Кредитите днес са ежедневие за много хора. Но преди да се решите на подобна крачка, помислете добре. Тези няколко съвета могат да ви ориентират по-добре в ситуацията.

Преценете добре силите си

Преди да вземете окончателното решение да закупите продукт на кредит, трябва да се уверите, че полученият заем няма да се превърне в непосилна тежест за семейния бюджет. Като правило банките вземат положително решение да отпуснат заем, ако месечното плащане по изплащането му не надвишава 40-50% от дохода на кредитополучателя. Но струва ли си покупката да давате половината от заплатата си за нея всеки месец? Това всеки трябва да прецени сам.

Не залагайте само на една банка

Кандидатствайте при няколко заемодателя наведнъж, тъй като това значително ще увеличи шансовете ви за получаване на кредит. Ако различни банки вземат положително решение, можете да изберете най-добрите условия.

Малки трикове

Когато разговаряте с кредитен служител и попълвате въпросник, отчетете максималния си доход и „минимизирайте“ разходите. Попълнете въпросника внимателно и четливо: неправилно посочен адрес, например, би могъл да доведе до отказ от страна на банковата институция.

В заявлението си за кредит ще трябва да посочите телефонен номер. И ако се окаже, че след няколко обаждания служителите на кредитния отдел не ви открият на него, твърде е вероятно заемът да ви бъде отказан.

Кредитната карта е по-изгоден вариант

Ако трябва да закупите домакински уреди или мебели на кредит, по-добре вземете кредитна карта от банката и платете покупката с нея. Кредитите с карти са значително по-евтини от всички видове заеми, включително и от тези, които са предоставяни от банките директно в магазините. Освен това, след като веднъж сте получили картата, ще можете да използвате заема, изплащайки и получавайки нов, през целия период на валидността му (обикновено две до три години). По-добре е да кандидатствате за карта в банка, която предоставя гратисен период за използването на средства по кредитните карти. Така за определен период от време ще може да се възползвате от парите без да дължите никакви лихви.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/znayjvmk/zajivota.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399