ксерокс касета

Зареждане на касета

Зареждането на касетите е процес на почистване на лазерна касета от изтощен тунер и след това зареждане на касетата с нов тунер. Това води до многократна употреба на това устройство за отпечатване.

Зареждането на касетите може да се извърши, включително самостоятелно, с помощта на така наречения комплект зареждане, който се доставя с чипсет, тонер, стъпка по стъпка. Понастоящем в специализирани магазини се продават значителен брой комплекти за пълнене на тонер от всички възможни сортове.

Зареждане на касета

Големи търговски дружества в последно време са много по-склонни да проявят интерес към презареждане на индустриални патрони. И основната причина, цитирана от индустриалните компании, специализирани във възстановяване в полза на подобна процедура. В крайна сметка се получава по-качествен отпечатък.

Ако вземем предвид дългосрочната рентабилност на разходите за възстановяване на в промишлен мащаб, те несъмнено ще се отплатят, тъй като услугите на това ниво са много по-скъпи.

Към днешна дата пазарът за пълнене и преработка на касети изобилства от множество дружества. Достатъчно е потребителят или да предаде касетата за последващо зареждане, или просто да я смени за вече презаредения. Определяйки за себе си къде и как да обслужвате касетите.

Това подпомага активното преразглеждане на бюджетите, както на предприятията, така и на семействата.

Често тонерът с ниско качество причинява същото лошо качество и печатане и този проблем още веднъж подчертава приоритета на индустриалното зареждане с гориво и възстановяването на касетата.

Разгледайте характеристиките на индустриалния подход за работа с касети и разликата от метода „дом“. Процедурата за зареждане, освен самото зареждане, включва нещо друго. Това е, на първо място, диагнозата на патрона, проверка на техническото състояние на носещите части. Според резултатите от диагностиката е необходимо да се проведе техническа консултация и да се постигне съгласие за типа работа – или просто зареждане, или зареждане с реставрация. В края на краищата технически касетите са разделени главно на два вида.

В един работен цикъл първият тип произвежда 40% от работния ресурс, а вторият – вече 80%.

Какви са разликите?

Ако зареждаме касета от първия вид (при условие, че тонерът е с високо качество), тогава качеството на работата след зареждането няма да се промени. Но патрона от втори тип след зареждането ще работи не повече от 20% – точно толкова, колкото и той ще има до 100% износване.

 

 

Следователно, във втория случай, в допълнение към задържането и пълненето на капсулата, също е необходимо да се възстанови. У дома това събитие е трудно и нерентабилно. Но в съвременния пазар на услуги има възможност да спестите пари и да печелите пари, а не да губите качество. Това е пазарът на услуги за индустриални пълнители. Чрез закупуване на услуга от този вид, клиентът получава с него отговорност за извършената работа, гаранция, че в резултат на качествена услуга нито касетата, нито принтерът ще страдат.

Възстановяването и презареждането на касетите е процес, изискващ многоетапни производствени процеси и изисква знания и умения, които са подходящи за тази процедура. Само с правилното използване на специално оборудване и инструменти, подходящ избор на консумативи и компоненти и накрая правилната методологична подкрепа на процеса в резултат на качеството, сравнимо с новото може да се очаква от възстановена или презаредена касета. Тук може да разгледате и за чисто нови касети и тонери: Тонер Canon EXV14 и много други.