Съвети за премахване на отрицателна енергия от дома ви

Нашата къща трябва да бъде крепост, място, където се чувстваме свободни и спокойни и можем да се отървем от ежедневното напрежение. Но много често в много проблематични ситуации на средата, в която живеем, вместо в крепост, тя се превръща в напрегнато и неприятно място.

Обърнете внимание как се чувствате у дома си. Ако често спорите с партньора си, деца – вероятно къщата е пълна с отрицателна енергия и това може сериозно да повлияе на общото настроение и благополучие. Дори наличието на негативни хора може да повлияе на микроклимата във вашия дом. В повечето случаи най-добрият начин да промените тази ситуация е да започнете с вътрешни промени, дълбоко анализиране на живота, взаимоотношенията и всичко, което ви заобикаля.

В допълнение към този вътрешен анализ може да прибягвате до определени действия, които ще помогнат за премахване на отрицателната енергия, запълване на къщата, създаване на положително въздействие върху жителите й, както и върху посетителите. Ако внезапно забележите определени не много положителни промени, например постоянно изменяте настроението, биете или се чувствате неудобно в собствения си дом – това означава, че е време да предприемете действия.

Съвети

Специалистите, които са добре запознати с този въпрос, твърдят, че е вредно да се съхраняват неща у дома, които не използваме. Да се ​​отървем от тях, ще подобри енергията в стаята, а къщата ще стане чиста и красива. Слънчевата светлина напълно почиства околната среда, така че трябва да отворите прозорците, за да има възможно най-много слънце в къщата. Ако сте наследили мебели или други неща, би било добре да изпълните ритуала за пречистване с помощта на аромати. Тези обекти могат да носят отрицателна енергия.

Също така е важно да се проветри правилно къщата

Въздухът трябва да се подновява най-малко три пъти седмично, което изисква отваряне на врати и прозорци. Не дръжте завесите и прозорците затворени твърде дълго. Плодовете също помагат да се отървете от лошата енергия, така че се препоръчва винаги да държите пресни плодове в кухнята или в трапезарията.

Интериорните растения също са полезни за създаване на комфорт в къщата. Друг ефективен метод е да измиете пода със смес от вода и сол, разтваряйки около 6 супени лъжици сол в кофата с вода. Кактусът напълно съпротивлява лошата енергия. Поставете го до прозорците.

В допълнение, направете ароматерапия. Различни етерични масла или аромати ще ви помогнат да очистите дома си. Също така е много важно къщата да бъде поддържана чиста и подредена. Разстройството и мръсните обекти привличат лоши вибрации. След основно почистване, не забравяйте да запалите ароматни свещички. За разчистване на стар апартамент, вижте повече тук.

Медитация

Медитацията винаги е отличен избор в такива случаи. Той напълно почиства от негативната енергия не само къщата, но и мислите. Освободете се от стреса, представете си всичко, което искате без страх, без съмнение, дълбоко анализирайте вътрешните чувства. Ще може да откриете най-доброто в себе си и да станете най-добър за близките си. Претовареният мозък не може да достигне своя потенциал.

Медитацията премахва пречките, които създаваме твърде често, и това подновява живота. Промяната в поведението се актуализира всеки ден. Обичайте се и се постарайте да станете по-добри всеки ден.

Запомнете всички тези съвети и се насладете на хармонията във вашия дом, която вие и вашето семейство заслужавате.