photo-150825663895Мезотерапия – съвременен метод за подмладяване

Мезотерапия – съвременен метод за подмладяване

Мезотерапията е смятана за един от най-известните методи за лечения и е едно от съвременните постижения на козметолозите. С нея може да лекувате различни кожни проблеми подобно и на метода лазерно третиране на акне.

Съществуват и някои козметични проблеми, чието лечение е невъзможно само с помощта на масаж и крем, предвид факта, че причината е вътре, а не на повърхността на кожата.

Мезотеарапията е процедура и най-ефективният процесът на подмладяване. При нея подкожната мастна тъкан е засегната. Според многобройни прегледи е установено, че тази процедура е едно от най-ефективните средства за подпомагане подмладяването на кожата.

Мезотерапията на лицето е индивидуално избран „коктейл“ от лекарства, които спомагат за подмладяване на епидермиса. Тази процедура помага да се отървете от сухота и недостатъчна хидратаьия, от стрии и целулит. Наред с това тази процедура се приема за нехирургично повдигане, което не само укрепва, но също така не уврежда дермата.

Медицинска академия обява, мезотерапията за един от методите на алтернативната медицина. Същността й се състои в микроскопичните приложените дози специални препарати в средната част на мезодермата.

Използването на мезотерапията в козметологията допринася и за ускоряване и обновяването на клетките, както и подобряване циркулацията на кръвта, което от своя страна помага за възстановяване на младостта и красотата.

Методи за мезотерапия на лицето и противопоказания

Мезотерапия с лицева хиалуронова киселина е най-популярната козметична процедура, спомагаща за подмладяване на кожата. Тази процедура гарантира безопасността при употреба и ефективността. Не предизвиква алергии и нежелани реакции.

Тайната на хиалуроновата киселина е, че когато навлезе в клетките, започва да поддържа структурата и еластичността. Но, както всички лекарства, киселината има своите недостатъци – инжектирането не е издръжливо, с времето продукцията намалява и метаболитните процеси в клетките са нарушени.

Ето защо е необходимо повторението на процедурата, а това спомага за нормализиране състоянието на кожата. Факт е, че мезотерапията с хиалуронова киселина в междуклетъчното пространство свързва водата, като по този начин увеличава устойчивостта на компресии.

Липсата на вода причинява метаболитно разстройство между горния и долния слой на кожата. В резултат на това започва да се влошава, кожата става безжизнена и суха, запоява появата на мимически бръчки.

Положителните качества на тази процедура са, че всички метаболитни процеси започват да се възстановяват, като използват собствените си ресурси и помагат на кожата да „коригира“ своите недостатъци.

Основното предимство на тази процедура е, че кожата може да се лекува по сложен начин чрез прилагане на мезотерапия с киселина във всяка част на лицето, докато се коригира и затегне.

Мезотерапията без инжекция става, чрез прилагането на специални активни вещества под формата на „коктейл“ на правилното място и с въздействието на специална апаратура. По време на процедурата пропускливостта на кожата се увеличава значително и елементите на „коктейла“ проникват във вътрешността без затруднения.

В този случай могат да се използват различни апарати – лазери, йонни, магнитни и крио устройства (засягат проблемни области със студ). В зоната на апарата се получава само слабо зачервяване, което бързо преминава и не се образуват болезнени усещания по време на процедурата.

В този случай ефектът от подобрението се забелязва след първата процедура! Този метод на възстановяване е бърз и не провокира травматични ефекти и инжекции след повторна процедура.