Какво да правим с остатъчните строителни материали

Какво да правим с остатъчните строителни материали

Независимо дали ремоделирате кухнята си, пребоядисвате спалнята или изграждате нов интериор във вътрешен двор, шансовете да са останали строителни материали са еднакво големи.

Дървесината, боите и тухлите са три често използвани строителни материали, които често затрупват или съвсем не се поместват в кошчето. Да ги съхранявате в гаража за твърде дълго време не е работа.

Вместо да оставяте тези материали да заемат място и да отделят неприятни миризми е време да направите най-доброто за тях – изхвърлете ги на депо!

Използвайте ги или ги изхвърлете по екологосъобразен начин. Ето как.

Плочки – използвайте ги:

По-големи плочки могат да се използват повторно като трикове или каботажи в кухнята.

Плочки от всякакъв размер могат да бъдат разбити и използвани за мозайки върху маси, огледала, рамки или друга твърда повърхност.

Ако плочките се раздробяват на малки парчета, могат да се използват за градински пътеки или за пълнене дъното на саксиите, така че водата да се отцежда по-лесно.

По-големите парчета (или несчупени плочки) могат да се използват като цветна граница в градината.

Материали за ремоделиране – ще се изненадате колко хора ще бъдат готови да ги използват.

Дарете ги на училище, организация с нестопанска цел или организация на изкуствата и занаятите, която да използвате в чуебните класове.

Дарете ги на скрап или направете нещо с тях. Рекламираната тухла има специална патина, която наистина добавя новости в пространството.

Изградете или оградете градинска пътека.

Много хора работят по строителни и занаятчийски проекти, които включват тухли, които впоследствие могат да станат скъпи. Опитайте да се свържете с такива или ако имате свои идеи, вмъкнете ги в бъдещите си проекти.

Дърво

Използвайте го. Реално няма край на употребата на дървото за скраб. Направете нещо творчески и започнете да изненадвате близки и приятели. Може да използвате старо дърво или летви, за да направите къща за птици.

Сглобете дърво в различни мебели за вашата градина; за повдигнати на зеленчукови лехи .

Използвайте по-малките парчета, за да направите рамки за картини или ръчно изработени играчки.

Използвайте необработена дървесина от дърва за огрев.

Ако имате голямо количество изсъхнала дървесина, може да я смесите с други материали и да използвате като подобрител за почвата.

Боя

Когато купувате боя, опитайте да купите само толкова, колкото ви е необходима, за да завършите работата. Ако не сте сигурни, опитайте с малко повече. Винаги можете да направите още едно пазаруване от магазина, вместо след това да мислите как да изхвърлите до депо. Някои страни имат специфични техники за изхвърляне на различни видове бои, а тези методи са екологосъобразни и законни.

Удивително е какво може да направите с малка останала боя.

Латексни и акрилни бои (на водна основа) могат да бъдат изхвърлени в кошчето, стига да са напълно сухи.

Алкидна боя с масла е технически опасен отпадък. Тя е запалима, така че никога не трябва да се изхвърля в боклука. Важно е да знаете това, когато планирате изхвърляне правилно. Обадете се или проверете и за други специфични ситуации, както и тяхното почистване, например почистване след смърт от фирма.