Как да направите сувенири от морската ваканция

Как да направите сувенири от морската ваканция

Ако сега сте се върнали от морето и още не сте се отърсили от носталгията по хубаво прекараната отпуска, ви предлагам да се потопите в малко творчески занимания.

Ето и 5 идеи за това, как да използвате събраните миди, раковини, водорасли, камъчета и пясък.

Рамка за снимки – малко въображение и повече ентусиазъм и винаги от старта рамка може да направите изцяло нова. Налепете по повърхността й миди, морски звезди, рачета, рапани, че дори морски пясък. Сами ще се изненадате каква красота сте сътворили със собствените си ръце.

Поднос – малки и по-големи раковини може да накиснете във вода с оцет. Оставете така да престоят за една нощ и след това измийте старателно с четка. После може да ги ползвате за свещници или за чашки, в които да сервирате малки предястия или сосове.

Декорация за саксии – с различни по големина и цвят мидички може да облепите старите и захабени саксии. Това ще е интересна декорация, която да ви стопля дори през зимата. Вижте тук за почистване на дворове в София: http://www.bulkom.com/regioni/plovdiv/pochistva/dvorove.

Капан за сънища – вземете суха клонка, без значение от формата и размера. Към нея прикрепете няколко памучни конеца, пробийте мидички в средата и нанижете на конците. След като са готови въженцата ги завържете за клонката. Подобни сувенири, навярно сте виждали и по сергиите на морето, а сега имате чудесен изаработен от вас, който спокойно може да подарите на приятел или да поставите на входната врата, за да гони зли духове.

Буркани със спомени – най-оригинално, лесно и сантиментално може да заключите всички събрани по плажа миди, раци, рапани и морски звезди в един старинен буркан със стъклен похлупак.