Топ правила за хигиена и почистване на апартамент

Топ правила за хигиена и почистване на апартамент

Повечето от нас живеят в малки пространства, а тогава хигиената и добрата подредба са основни критерии за здравословна атмосфера.

Само при спазване на някои прости правила за хигиена на дневна база ще бъдете в състояние да избегнете някои заболявания и алергии.

Да вземем пример от:

  1. Всеки ден сутрин, веднага след като станете от леглото, не забравяйте да проветрите помещението, както и оправянето на леглото. По този начин натрупаните през деня новите частици прах и микроби няма да са в промишлени количества.
  2. Не забравяйте, че седенето в дрехи за излизане върху неоправено легло е строго забранено, тъй като милиони микроби, които сте донесли с дрехите от улицата може да остави следи върху него.
  3. Не забравяйте да изхвърляте редовно боклука от къщата, защото в резултат на него могат да се появят мухи, хлебарки и лоша миризма.
  4. Дръжте отделно мръсни от чисти дрехи.

От почистване веднъж седмично, до почистване във всяка стая и мека мебел. Всичко се минава с влажна кърпа, изтриват се всички повърхности със специални средства. Наред с това избършете праха от радиатори, врати, подпрозоречни первази, дръжките вратите и стайни растения. Изтупайте всички покривки на маси, легла, декоративни възглавници. Ако имате плюшени играчки помнете, че те събрат най-много прах, затова е добре един път месечно да бъдат изпирани.

Разберете и за фирми почистване на дворни места в София.