5 идеи да спестите време и средства в почистването на дома

5 идеи да спестите време и средства в почистването на дома

Иска ли ви се след работа само да релаксирате пред телевизора или уикенда да прекарате със семейство и приятели, а не в домакинстване. Предлагаме ви 5 изпитани техники, които да помогнат да почистите по-лесно, бързо и организирано дома, а в същото време да спестите време и пари:

За да не се намачкват дрехите и да са безупречно изпрани, добавете няколко топки за голф или подобни с такива размери. Заедно те се въртят в барабана и няма да позволят на прането да се ступва по време на центрофуга в едната страна.

Винаги оставяйте по една стара четка за зъби, с която да почиствате силно замърсените фуги в банята. Такава ще е от полза и за почистване ма труднодостъпни места в различни части от дома.

Ако са останали следи от пот по ризи, тениски и блузи, навярно силно се изкушавате да изхвърлите на момента. Нека ви кажем, че има начин да спасите старите си дрехи и това може да стане с водороден прекис, след това се добавя сода бикарбонат сода и се оставя за една нощ да се накисва. Ако и това не помогне, вече може да мислите за изхвърляне на стари дрехи от апартамент в София.

Ако имате плодови или билкови растения, които произвеждате повече, отколкото можете да използвате, когато те са в сезон да се купуват, научете как да замразите или дори да ги подсушете в удобни порции.

Най-лесно може да се съхранявате в желания размер или изсушени или замразени.

Добавете кутии от сърнения на храни в удобни форми и стил. Те са идеални поместване на всякакви неща от бюрата на децата, сметки, документи или събрани рецепти.